Nya tider och Nya arbetssätt | Talent Recruitment

Nya tider och Nya arbetssätt

Nya Tider Nya Arbetssätt

Nya tider och Nya arbetssätt

Igår Tisdag den 21 April så genomförde vi vår första livestream på kontoret tillsammans med vårt systerbolag Finance Recruitment och den väldigt inspirerande talaren Gunnar Söderström.

En Bra känsla leder till en Bra prestation

Det var temat på föreläsningen och det kändes extra angeläget givet den rådande Corona-situationen. Gunnar förmedlade men sin fantastiska energi hur viktig den gamla sanningen med ”glaset halvt fullt” egentligen är. Kolla in mer angående honom på hans Instagram @formtoppgunnar.

Men apropå nya tider och nya arbetssätt

Att många företag arbetar hemifrån medför såklart utmaningar i hur vi får kontakt med våra konsulter och kunder. Om våren hade fortskridit som vanligt så hade vi i snar framtid haft våra årliga event för konsulter och kunder. Dessa har alltid fungerat som utmärkta tillfällen för oss som rekryteringskonsulter att komma närmare och lära känna vårt nätverk bättre – i en mer avslappnad miljö.

I år var det såklart inte möjligt och vi fick gnugga geniknölarna för att tänka ut något annat. Resultatet: Livestream över webben. Under en dag förvandlades vårt kontor till en inspelningsstudio med ljus, mixerbord, mikrofoner och kameror. Där vi brukar ta emot våra kandidater på intervju drogs det strömkablar och ljudabsorbenter sattes upp för att minimera eko. Våra typiska ATS (Applicant Tracking System) program byttes ut mot livestream studion OBS och kopplades direkt upp till YouTubes egen streamingtjänst.

En ny värld för ett rekryteringsbolag alltså. Men kul var det, och bra gick det! Som flest hade vi 170 tittare live. Tack för att ni kom, och hoppas ni vill komma tillbaka nästa gång!

Några tips till dig som också vill sätta upp en livestream

  • Det finns många gratis applikationer som du kan använda dig av. Exempelvis YouTube Studio eller Facebook Live
  • Tänk på att ljudet är viktigare än bilden. Dålig bild kan många tittare leva med, men dåligt ljud är en definitiv no-go.
  • Du behöver inte ha proffsgrejer, vi använde till exempel iPhones. Använd teknik som du är bekväm med. Det går fortfarande att streama genom din dators webbkamera och ett headset.

Liknande nyheter

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller