Din personliga presentation | Talent Recruitment

Din personliga presentation

Ditt CV tar dig till intervjun – din teknik och förberedelse landar jobbet åt dig.

På Talent Recruitment så intervjuer varje rekryteringskonsult 10 kandidater i veckan oberoende av belastningsgrad. Det betyder att vi träffar över hundra personer i månaden och får höra om deras förmågor, drömmar och ambitioner. Men innan det sker har vi också utvärderar flerdubbelt så många CV’n och personliga brev.

Ditt CV

Det finns många vägar till att skriva det perfekta CV’t och åsikterna går isär om vad som är det bästa sättet. Vi rekommenderar först och främst att du som arbetssökande särskiljer ditt CV från det personliga brevet. Ditt CV ska vara en summering av din professionella erfarenhet, utbildning och kunskap, som ger den potentiella arbetsgivaren en tydlig överblick av din profil.

  • Utgå från en omvänd kronologisk ordning. Det vill säga, börja med din senaste erfarenhet och arbeta dig längre bak i tiden. En gyllene regel brukar vara: arbetserfarenhet, utbildning och övriga meriter.
  • Summera tydligt tidsspannet av din erfarenhet, innebörden av din roll samt den viktigaste prestationen som du var ansvarig för.

Läs mer om hur vi rekommenderar att du skriver ett bra CV här. 

Intervjun

Det är inte ovanligt att känna sig nervös i en intervjusituation. Det är helt naturligt eftersom just den där första intervjun oftast är avgörande för om du går vidare i processen. Om känner dig obekväm i denna situation så rekommenderar vi att du nämner det i början på intervjun. För oss som rekryterare är det viktigt att förstå vem du är som person, utöver de kvalifikationerna som beskrivs i ditt CV. När vi vet båda sidor kan vi också presentera dig på bästa sätt mot en potentiell arbetsgivare.

Om vi skulle ge ett tips till alla de hundratals kandidater vi träffar är det: kom väl förberedd. Läs på, öva och ha en klar intention med vad du vill få ut av intervjun.

Men viktigast av allt är att slappna av och vara dig själv.

Läs mer om intervjuteknik och tips från oss här. 

Liknande nyheter

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller