Charlotta Nihlén: The People @ Talent | Talent Recruitment

Charlotta Nihlén: The People @ Talent

Senior Rekryteringskonsult och sourcing manager på Talent Recruitment


Skulle du vilja berätta lite kort om din bakgrund innan du började på Talent Recruitment?

Jag är utbildad på Lunds universitet med inriktning på sociologi, så jag är beteendevetare i grund och botten. Efter min utbildning flyttade jag till Stockholm där jag påbörjade min första anställning hos Academic Work som konsultchefsassistent.

Tiden gick fort, och efter drygt ett och ett halvt år så blev jag själv konsultchef i ett team riktat mot marknad, försäljning och . Jag ansvarade för hela rekryteringsprocessen, från annonsering, selektering, intervjuer. Samt hade även personalansvar för de konsulter jag anställt.

Efter tre år som konsultchef var jag redo att testa något nytt, och jag ville få in säljerfarenhet i min profil. Jag började På ett bolag som heter Apsis och i deras after-sales team där jag fokuserade på befintliga kunder. Det var verkligen att vända blad i en helt ny bransch, ny roll och med väldigt spännande utmaningar.

Jag lärde mig mycket av min tid på Apsis. Men jag saknade rekryteringen och vad jag brinner mest för: att träffa och jobba med människor. Det var så jag hamnade på Talent Recruitment.

Kan du berätta om din roll på Talent Recruitment?

Idag har jag arbetat tre år som rekryteringskonsult på Talent Recruitment. På Talent Recruitment har vi som rekryteringskonsulter en 360 graders roll vilket innebär att man ansvarar för införsäljning av uppdrag, search av kandidater och slutgiltig leverans samt uppföljning.

Men nu går du in i en ny roll, eller hur?

Ja det stämmer, jag har nämligen fått chansen att testa på något helt nytt. Jag kommer att starta upp en sourcing verksamhet och därmed fokusera 100% på våra kandidater inklusive research, search och uppföljning. Vi har ett stort nätverk av duktiga och ambitiösa kandidater, och jag kommer lägga stort fokus på att ta hand om vårt nätverk samt matcha våra kandidater rätt med deras nästa utmaning i karriären.

Det kommer att bli superspännande!

Vad är det roligaste med att arbeta med rekrytering?

Människorna! Jag tycker att jag lär mig något nytt i varje process. När vi arbetar med människor finns det alltid variabler som inte går att förutse. Mötet med nya människor och utbytet av olika erfarenheter, tankar och mål lär mig något hela tiden.


Är du sugen på nya utmaningar?

Kontakta Charlotta om du går i tankarna på att byta jobb, eller om du bara vill höra mer om hur vi arbetar med kandidatfokuserad rekrytering.

Charlotta Nihlen

Charlotta Nihlén
0735273517
charlotta.nihlen@talentrecruitment.se 

 

Liknande nyheter

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller