Anna Kaaling: The People @ Talent | Talent Recruitment

Anna Kaaling: The People @ Talent

Rekryteringskonsult och handbollsproffs på Talent Recruitment


Kan du berätta lite om vad du gjorde innan du började på Talent Recruitment?

Efter gymnasiet så jobbade jag på Scandic Hotels, men efter ett halvår så beslutade jag mig för att börja studera. Jag påbörjade socionomprogrammet, men insåg efter två år att det inte var mitt kall i livet.

Genom mitt nätverk så kom jag i kontakt med bemanningsföretaget Läkarleasing. Det var en helt ny utmaning – ett nytt sätt att jobba och en helt ny bransch. Jag visste inget om sjukvårdsbranschen och hade själv aldrig lyft en telefon i jobbsyfte. Jag arbetade jag först som konsultchef ett tag innan jag blev teamleader för ca 10 personer, vilket var en otroligt rolig erfarenhet.

Det var kul att göra affärer och jag sökte mig sedan mot mer renodlad försäljning och spenderade en tid på Blocket Jobb. Men jag längtade tillbaka till rekrytering, och att arbeta direkt med människor.

Så efter noga efterforskning så hittade jag till Talent Recruitment.

Vad är det du gör på Talent Recruitment?

Jag träffar både kandidater och kunder samt ser till att bygga ett bra nätverk för att snabbt kunna hitta rätt matchning. Här får jag använda mig av de olika erfarenheter som jag snappat upp i tidigare anställningar såsom försäljning och rekrytering.

I sin helhet kan man säga att jag är en kontaktperson som sköter allt från ax till limpa, både för kunder och kandidater.

Du har jobbat med rekrytering under en längre tid nu, vad är det du tycker om?

Ingen dag är den andra lik. Jag har väldigt varierande uppgifter och arbetet blir aldrig långtråkigt.

Jag måste få sitta med både högt och lågt – på morgonen kundbesök, eftermiddag intervjuer och kvällen administration. Det finns en dynamik i den här rollen som passar mig.  Det roligaste är såklart att hitta rätt matchning mellan uppdrag och kandidat, och när det sker får jag blodad tand att göra det ännu bättre.

Liknande nyheter

Fyll i ditt namn och ladda upp ditt CV.
  • Dra filer hit eller